Kategorier
Bostad

Fastighetsboxar – vanliga frågor

Har du varit inne i en nybyggd fastighet så har du säkerligen också sett att en sådan inte har de gamla dörrarna med brevinkast. Istället har man fastighetsboxar monterade vid entrén – något som skapar ett elegant uttryck och en stilren känsla som bidrar till att man som besökare känner sig välkommen.

Fastighetsboxar är emellertid långt ifrån exkluderade till moderna fastigheter och modern arkitektur. Det finns en uppsjö av olika modeller, storlekar och designer som gör dessa till en lämplig lösning även i äldre fastigheter – oberoende av stil och interiör i dessa. Här nedan ska vi gå igenom lite mer på djupet om fastighetsboxar och vi gör detta genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande:

Vilka fördelar finns med fastighetsboxar?

Det finns flera fördelar med att välja fastighetsboxar. Att du som boende slipper en dörr med brevinkast innebär att du också slipper en massa spring i trapporna. Brevbäraren lämnar alla brev och alla paket direkt vid entrén och i din egen box där. Utöver detta så slipper du även både ljud och matos som kan leta sig in genom brevinkastet.

Och, i händelse av brand och giftig brandrök så kan avsaknaden av ett brevinkast vara skillnaden mellan liv och död. Det är de stora fördelarna med fastighetsboxar – utöver det estetiska lyft som de adderar till fastigheten och interiören.

Vad ska jag tänka på när jag köper fastighetsboxar?

Det man ska tänka på är att välja en trygg och säker tillverkare som kan möta era behov vad gäller exempelvis yta. Hur pass stora fastighetsboxar behöver ni – och finns det exempelvis alternativ vad gäller form, bredd, djup och höjd? Se även till att få hjälp med att hitta rätt färg.

Även om fastighetsboxar inte skräddarsys så ska företaget ni väljer kunna hjälpa er att hitta bästa tänkbara lösning utifrån era behov och krav. Att man ger garanti på produkten är även det något som ni ska kolla upp innan. Minst 10 år garanti är lite av ett krav att ställa.

Är fastighetsboxar säkra?

Ja, det handlar om en trygg och säker lösning där själva låsanordningen inte kan forceras med våld i det första taget. Man kan välja mellan nycklar eller att installera mer moderna låssystem där exempelvis en blipp kan användas för att låsa- och låsa upp. Det handlar om säker lösning som verkligen underlättar din vardag. Att få all post och alla paket samlade direkt vid entrén gör allt lite enklare.