Kategorier
Juridik

Anlita en skicklig advokat i Stockholm

Ibland hamnar man i knipa och måste ha juridisk hjälp av en advokat. Då gäller det att anlita rätt advokat i Stockholm. Här kommer några användbara tips.

Är man misstänkt för ett brott ska man ta hjälp av en brottmålsadvokat. Om brottet man misstänks för kan ge mer än sex månaders fängelse brukar man ha rätt till en offentlig försvarare. Det betyder att det då är staten som betalar advokatens lön. Detta för att alla ska ha rätt till en bra försvarare.

Man kan själv välja vilken advokat man vill ha och bör så göra. Gör man inget aktivt val utser i stället rätten en försvarare och då är det inte säkert att denne är särskilt erfaren eller engagerad. Vill man ha tips på advokater kan man använda den sökfunktion som finns på advokatsamfundets hemsida.

Viktigt att man litar på sin advokat

Har man inte rätt till en offentlig försvarare kan man använda sig av det rättsskydd som ingår i hemförsäkringen. Det kan vara bra att känna till att det inte kostar något att kontakta en advokat i Stockholm och att ha ett inledande samtal. När man träffar en advokat för första gången brukar man kort få berätta vad man behöver hjälp med.

Det händer att advokater tackar nej till uppdrag. Det beror oftast på att advokaten inte har rätt kunskap eller är för uppbokad och inte har den tid som målet kräver. Som målsägande är det viktigt att man litar på sin advokat och upplever att denne gör ett bra jobb. Känner man tveksamheter inför sin advokat ska man byta. Hitta mer om en skicklig advokat på denna sida: https://www.salmipartners.se/