Kategorier
Allmänt

Ge personalen hälsoundersökning i Uppsala

Ett vanligt sätt att visa uppskattning för personalen är genom att bjuda på kaffe och te under arbetsdagen. Men vad skulle de säga om de fick gå på en gratis hälsoundersökning hemma i Uppsala?

Fredrik satt tillsammans med personalansvarig och fikade. Samtalet rörde sig om personalförmåner. Han visste att jobbet de anställda gjorde inte alltid var det roligaste och att det slet på kroppen. Då och då lämnade någon för ett mera spännande eller mindre tufft jobb, vilket han hade full förståelse för.

Vad kunde han göra för att verkligen visa hur mycket de betydde? Han kände att personalfest en gång om året och gratis kaffe inte var nog.

Skyddsombud tipsade om hälsoundersökning i Uppsala

Kent, skyddsombudet, kom förbi för att hämta en kopp kaffe och hörde deras samtal.
Varför inte börja med en hälsoundersökning i Uppsala till alla anställda, flikade han in. Då skulle de få en ordentlig hälsogenomgång och hjälp på traven om det var något galet. Fredrik skulle få friskare och gladare personal. Det var väl ett bättre sätt att visa omtanke om sin personal?

Fredrik gillade idén och bestämde sig för att kolla upp det. På lunchen åkte han förbi Företagshälsan och fick information om hur han skulle gå tillväga och vad det skulle kosta. Nog var det lite dyrt, men personen han talade med berättade om vad som ingick och han insåg att det skulle vara värt det. Han ville ha sina anställda kvar, de var viktiga för honom både i verksamheten men även som vänner och kollegor.