Kategorier
Allmänt

BAM-utbildning för ökad trygghet och trivsel

BAM! Det är inte en smäll det handlar om, utan om en bättre arbetsmiljö. BAM är nämligen en förkortning för just det, Bättre ArbetsMiljö. Och det vill väl all ha?! Gå en BAM-utbildning!

Man tjänar mycket på en god arbetsmiljö. Man tjänar på det på individnivå, gruppnivå, företagsnivå, samhällsnivå … Ja, mycket att vinna alltså. Bara genom att förbättra miljön på jobbet.

För att arbetsmiljön ska anses som bra behöver man trivas och känna sig trygg där. Om man vill öka trygghet och trivsel på arbetsplatsen kan man gå en utbildning i Bättre ArbetsMiljö, BAM. Genom att gå en BAM-utbildning får man kunskap om hur man kan skapa en bättre arbetsmiljö. Man lär sig upptäcka och förebygga eventuella risker. Det handlar dels om fysisk ohälsa och olyckor, men även om psykiskt och socialt välbefinnande. Det är minst lika viktigt.

Olika varianter av BAM-utbildning

En utbildning för bättre arbetsmiljö kan läggas upp på olika sätt och finns i olika omfattning. Vissa är kortare, bara under en dag. Andra kan vara flera dagar lång. Oftast finns både grundkurser och påbyggnadskurser. Vilken man bör gå beror lite på vilken roll man har på sitt företag och hur stort det är. Kurserna kan man gå på plats, men det finns även digitala alternativ. När man ska välja en kurs, tänk på att de bör uppfylla arbetsmarknadens krav på grundläggande arbetsmiljökunskaper. Då blir det bra.

Så sätt igång nu och boka en BAM-utbildning. Lycka till på vägen mot en riktigt bra arbetsmiljö!