Kategorier
Mobilkyl

Företag som är specialiserade på uthyrning av värme och kyla 

Har ni problem med inomhustemperaturen i era lokaler? Det finns företag som är specialiserade på uthyrning av värme och kyla. Här är några användbara tips.

Värmeböljor eller extrem kyla kan göra att inomhustemperaturen inte är behaglig. För att slippa investera i dyra kyl- och värmesystem som ändå bara behöver användas under en kort tid kan man hyra en anläggning. Värme- eller kylsystemet monteras i nära anslutning till lokalerna. Sedan använder man byggnadens ventilationssystem för att få ut värmen eller kylan i fastigheten. Detta är mycket kostnadseffektivt.

Rätt temperatur i lokalerna gör att man slipper avbrott på grund av att det är för varmt eller kallt i lokalerna och verksamheten kan rulla på som vanligt. Mobil värme eller kyla kan vara en bra lösning i konferenslokalen, på äldreboendet eller i sporthallen. Men även på olika företag, industrier och byggplatser. På det sistnämnda kan det vara en förutsättning för att det alls ska gå att bygga när temperaturen kryper ner mot nollan.

Uthyrning av värme och kyla – hur fungerar det?

Vill man hyra mobil värme eller kyla under en begränsad tid ska man ta hjälp av ett företag som är experter på detta och erbjuder uthyrning. Då kommer de först ut på ett kostnadsfritt besök för att titta på lokalerna för att kunna beräkna vilken effekt som systemet ska ha. Därefter får man förslag på olika lösningar tillsammans med en offert. Det bästa brukar vara att teckna ett avtal med ett företag som erbjuder totalentreprenad.

Det innebär att de hittar det bästa systemet för värme eller kyla och sedan ser till att det kommer på plats och att det fungerar tillfredsställande. Men i priset ingår även service och underhåll, vilket gör att man inte behöver oroa sig för plötsliga avbrott i produktionen av värme eller kyla.

Mer information för dig kan du hitta här: energyrent.se